Arkiv

Styrelsemöte.

Hösten kommer vara lite lugnare när det gäller arrangemang. Men tanken är att vi skall grovskura stora golvet, börja med att bygga om lilla förrådet intill entrén till städskrubb, göra om lite inne i stolförrådet. Kan vi lyckas med det så vore det kanon. Vi har en hel del uthyrningar, men skall försöka klämma in detta emellan. Till GGN har vi som ”vanligt” hyrt ut till våra trogna gäster från Jämtland. Nu är ju fredagen lite större på det arrangemanget så klubben har valt att komma tidigare. Vi är jätteglada åt att de nu hyr en hel vecka. Glöm nu inte bort att fundera och komma in med synpunkter på våra stadgar.

”Rusning till Stenkumla bygdegård”

Rubriken är från helagotland.se och den gillar vi skarpt. Åke och Kerstin stälde iordning en jättefin svampdag. Pga det torra vädret var det länge osäkert hur det skulle bli, men sent om sider så satte de igång, svamparna. 180 arter fick paret ihop. Förra året blev det 297 – men då var det ett bättre svampår.

Foto: helagotland.se

Lägger även med bild från reportaget i GT – Gotlands tidningar.

20180924_091738

Vilken härlig dag.

Kubben i lördags blev riktigt riktigt trevlig och hela 11 lag kom till start. Vårt egna team ”Pro 1” fick ge sig i finalen mot ”Trippel X”. Tack till programrådet som ordnade med allt. Tack Fredrik Berggren för bilderna.

Kubb Stenkumla

Kubb StenkumlaKubb Stenkumla

På lördag kastas det..

Dax för anrika SM-kubben. Det arrangemang som många tycker är vårt bästa. Start 13:00 nu på lördag den 18e augusti. Anmälan straxt innan. Ingen pubb efteråt, men vi kan rekomendera tävlingspubben till alla medlemmar. Tack till Ramirent, Cramo och XL bygg som skänkt priser.

kubb

Glad midsommar!

Snart plockas sängarna fram och vi går in i sommaruthyrningssässongen. Den kommer brytas av med ett bröllop, och ännu finns det lite hålrum om man vill hyra. Men det får bli efter helgen, nu tar vi midsommar och Vi hoppas ni alla får en god och glad sådan i det aningen kylslagna vädret.

Midsommar

Styrelsemöte.

Häromkvällen höll vi ordinarie styrelsemöte. Det som var uppe för diskussion och/eller åtgärd var, väggskylten behöver bytas ut, ännu en hel del punkter som släpar för åtgärd -lekstugan, nya dörren vid scenen, nya städskrubben, tyg till stolarna inköpt skall bytas, funderingar på om väggrus kan förbättra underlaget på parkeringen, flaggorna skall fållas i försök att förlänga tiden vi kan bruka dem, nästa utskick planeras till vecka 34, tid utsatt då vi skall ta fram alla sängarna inför sommaruthyrningen (sedan skall de plockas undan för en helg då det är bröllop). Info/rastplatsen diskuterades och är en alltjämt löpande fråga. Arbetet med de nya stadgarna skall igång. (idag ny sida på hemsidan för detta syfte) Se fliken ”Nya stadgar”. Hoppas vi kommer i mål inför nästa årsmöte.

Valborgsfirandet.

Tack för en trevlig Valborgskväll!

Vi hade stor vånda om vi skulle våga elda, men till slut blev det ju riktigt bra och vi fick fyr på den tämligen gröna högen.

20180430_201138

Glad Påsk!!

gladispaskis_34776947

Styrelsemöte 180306.

Uppföljning från årsmötet och genomgång av protokollen. Samma besättning ett år till.  Planering inför mellopuben.  Även planering för de nästa arrangemangen städdagen 14/4 Valborgsfirandet pågår. Vecka 14 planerar vi att nästa utskick kommer i postlådorna. Ingen större respons från Trafikverket ang hjälp med info/rastplatsen. Skjutväggen trasig -vi kikar på den.  Synne jobbar vidare med stadgearbetet. I övrigt har vi tiotalet med punkter som vi jobbar på, bla flytt av kassaskåp, montering av dörr, iordningställandet av nya städförrådet. Så det finns att göra om någon är fixarsugen. Vi tar även gärna emot förslag på vårtalare till Valborg.

Årsmötet avklarat.

En mindre skara samlades för att summera året som gått och klubba en plan för 2018. Mötet diskuterade hur man skulle kunna nå nytillkomna sockenbor med information och att kunna önska dem välkomna. Vi tittade även på förslag till omskrivning av våra stadgar -dessa kommer snart läggas ut på hemsidan för beskådning och målet är att de är omskrivna och klara till nästa årsmöte och då kunna antas. I styrelsen blev det ingen förändring – samtliga sitter kvar eller blev omvalda. Kassören berättade att vi gått drygt 3000 kr plus – vilket var bra. Vi slutar med ett citat från vår ordförande, han sa på mötet ” Tänk att vi kan ha så mycket kul i ett helt år och ändå tjäna på det”